خانه نشینی اساتید...!
بشیریه، سمتی، شاهنده و کزازی اخراج شدند؛
هنوز از پاشنه در دانشگاهها زنگ تعطیلات تابستانی نزدوده و زنگ سال تحصیلی جدید نخورده که زنگ اخراج جمعی از اساتید برجسته دانشگاههای تهران و علامهطباطبایی نواخته شد. سایتهای خبری گزارش میدهند: <براساس احکام رسمی صادره برای اساتید دانشگاههای علامهطباطبایی و تهران، یا ابلاغیههای رسمی و غیررسمی ارائهشده به این گروه از اساتید، آنان تصفیه و اخراج شده و یا با بازنشستگی پیش از موعد مواجه شدهاند.
گفته میشود طی دو هفته گذشته 15 نفر از استادان باتجربه دانشکدههای مختلف دانشگاه علامهطباطبایی ازجمله دکتر میرجلالالدین کزازی، استاد رشته ادبیات که مورد توجه دانشجویان بودهاند، از کار برکنار شدهاند. احکام اخراج جمعی اساتید دانشگاه تهران ازجمله دکتر حسین بشیریه، دکتر بهزاد شاهنده و دکتر هادی سمتی نیز اخیرا توسط رئیس دانشگاه تهران امضا و به آنان ابلاغ شده است. مبنای حکم صادره برای این سه استاد دانشکده علوم سیاسی، اتهام <غیبت غیرموجه> یکساله بوده است. آنها متهم هستند که یک یا دو ترم بیش از فرصت مطالعاتی یکساله خود، در دانشگاههای خارجی به مطالعه و تدریس اشتغال داشتهاند. گفته میشود فشارهایی بر برخی از دیگر اساتید پاکسازیشده وارد آمده تا از علنی کردن احکام خود بپرهیزند.
روند خانهنشینی اساتید برجسته از سال گذشته و با بازنشستگی بیش از 40 عضو هیات علمی دانشگاه تهران آغاز شد که به گفته عباسعلی عمیدزنجانی رئیس دانشگاه تهران مشکلات جسمی، فکری و مشکل زندگی عامل صدور حکم آنان بوده است. استادانی که موصوف به <غیرممتاز بودن> شدند و با وجودی که در فهرست بازنشستهشدههای اجباری اساتید برجستهای چون محمد مجتهدشبستری، عالمزاده و علیآبادی از دانشکده الهیات و حسنعلی درودیان، احمد ساعی، سیدعلی آزمایش، آشوری، صفایی، رضا رئیسطوسی و عراقی از دانشکده حقوق و علوم سیاسی به چشم میخوردند اما رئیس دانشگاه تهران آنها را چنین بدرقه کرد: <استادان ممتاز در فهرست بازنشستگان نیستند.> رئیس دانشگاه تربیت مدرس هم در دو ترم تحصیلی گذشته تعدادی از روسای دانشکدهها، مسوولان گروههای آموزشی و استادان باسابقه را برکنار کرد. ازجمله این موارد، اخراج محسن کدیور از دانشکده فلسفه دانشگاه تربیت مدرس بود که پس از برخوردهای چندمرحلهای صورت گرفت. کاروان منع تدریسیهای تربیت مدرس علاوه بر کدیور مسافران دیگری نیز داشت؛ سعید حجاریان، محمدتقی احمدی، ابوالفضل شکوری، هاشم آقاجری، مسعود غفاری، حاتم قادری و...
آذر سال گذشته بود که از دانشگاه علم و صنعت خبر رسید موج بازنشستگی اجباری به آن دانشگاه نیز رسیده و 53 استاد را در فهرست وداعکنندگان قرار داده است. این روند چنان نگرانکننده بود که 14 نفر از نمایندگان در تذکری به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری <ضرورت توقف طرح اخراج و حذف اساتید منتقد دولت از دانشگاههای کشور> را مطرح کردند.
این اخبار در حالی منتشر میشود که طبق آمار اعلامشده از سوی معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (در گفتوگو با روزنامه ایران) برنامه جذب 5400 مدرس جدید در دانشگاهها در دستورکار قرار گرفته و مجوز استخدام 3 هزار عضو هیات علمی برای دانشگاههای کشور صادر شده است. طبق گفته معاون وزیر علوم، جذب مدرسان با حضور رئیسجمهور از امسال تا پایان برنامه چهارم توسعه صورت میگیرد و سازمان مدیریت و برنامهریزی (پیش از انحلال) موظف بود شرایط حضور 2 هزار و 400 عضو جدید هیات علمی دیگر را برای وزارت علوم فراهم کند
ادامه مطلب.
کلمات کلیدی :